Engineering | Drainage | Beregening

Hoewel Sports Pitch Engineering (SPE) veelal in één adem wordt genoemd met de aanleg van grasmatten in grote stadions is niets minder waar. Natuurlijk hebben de ingenieurs van SPE op hun persoonlijke portfolio de velden van de grote clubs in Europa en daarbuiten staan, maar wij hanteren het principe dat geen klant voor ons te klein is. Immers ieder veld meet ongeveer 8000m², of dat nu in een stadion is of op een lokaal sportpark. Onze creatieve oplossingen, op basis van bodemkundige en hydrologische kennis, kunnen wij vaak beter inzetten bij een amateurclub dan in de 'steriele' omgeving van de meeste stadions.

SPE is uw partner voor de ontwikkeling van uw sportveld van initiële haalbaarheidsstudie tot realisatie en beheer. Onze medewerkers hebben gemiddeld meer dan 20 jaar ervaring in het vak en beheersen hierin ieder aspect.

Speerpunten van SPE
1. Ontwerp, aanleg, renovatie en onderhoud van natuurgras sportvelden.

2. Ontwerp, aanleg, renovatie en onderhoud van hybride gras sportvelden.

3. Ontwerp en aanleg van kunstgrasvelden

4. Specialistische herbezodingstechnieken met 'Big Roll' graszoden

5. Het integreren van sportveld gerelateerde systemen als drainage, beregening, veldverwarming en veldverlichting in ons totaalconcept. Alle specialistische kennis heeft SPE in huis.

Naar Sports Hydro

Ontwerp en aanleg
Hybride grass velden

Een Hybrigrass veld is het antwoord op uw behoefte aan een verhoogde bespelingcapaciteit terwijl u niet de hoofdprijs wilt betalen voor een duur kunstgrasveld dat bovendien na 10 jaar weer moet worden vervangen.

SPE biedt gedegen kennis en ervaring om haar klanten te adviseren bij de keuze voor een hybride gras sportveld. Hiertoe kan SPE gebruik maken van diverse toplagen waarbij de gegarandeerde bespelingcapaciteit varieert van 400 tot 1000 uren.

De specialisten van SPE hebben reeds hybride gras sportvelden aangelegd vanaf 1995 en hebben tevens langdurig onderzoeks- en ontwikkelingstrajecten begeleid bij toonaangevende installaties vanaf 2001.

SPE heeft hybride gras sportvelden aangelegd in Nederland, Frankrijk, Groot Britanië, Denemarken en Azië.

SPE is het eerste bedrijf in Nederland met een XtraGrass constructie op de sportvloerenlijst van KIWA Isa Sport en heeft zich verplicht al haar toekomstige installaties te laten toetsen conform de daarvoor geldende normen. Uw extra garantie voor succes!

Indicatief kan worden aangeven dat de kosten van een Hybride gras sportveld tot circa 50% lager zijn dan die van een kunstgrasveld. SPE voert voorafgaand aan iedere aanbieding een gedetailleerd onderzoek uit om op basis van cultuurtechnische parameters een ontwerp en aanbieding op maat te kunnen leveren. Dit proces is kosteloos voor u als klant omdat wij u willen overtuigen van onze meerwaarde op basis van onze kennis en ervaring.

Installatie en onderhoud
De kwaliteit van installatie en het onderhoud is van evident belang voor de levensduur en het gebruikplezier van uw Hybride gras sportveld. SPE werkt daarom alleen met gespecialiseerde installatie teams waarbinnen gedegen cultuurtechnische kennis aanwezig is en gebruikt alleen daartoe geëigende specialistisch equipment.

Naar Hybrigrass

RECENTE PROJECTEN

Metallurg Stadium | Oezbekistan

Ontwerp en installatie XtraGrass stadionveld.

The Valley Stadium | Londen

Reconstructie stadionveld met Fibresand.

VV Papendrecht

Aanleg drainage en reconstructie trainingsvelden naar XtraGrass.

REALISATIE IN BEELD


One Stop Shop at Sports Pitch Engineering

06 - 41 71 78 20

info@sports-pitch-engineering.com