It's all about Sports Pitches

Sports Pitch Engineering (SPE) is gespecialiseerd in ontwerp, projectmanagement en installatie van sportvelden. Ddze specialisaties zijn ondergebracht in vier disciplines: Engineering, Hybrigrass, Hydro technology en Consultancy. SPE opereert wereldwijd voor een klantenkring variërend van atleten, aannemers, sportverenigingen, gemeenten, amateur sportverenigingen, sportbonden tot onderzoeksinstellingen.

Naast het gebruik van gedegen vakkennis en uitvoeringservaring is SPE met name bekend om haar flexibiliteit en snelle responstijd. Het SPE team heeft in de afgelopen 15 jaar onder hoge druk meegewerkt aan het (mede) aanleggen van grote evenementen zoals de Champions League finales. Hierbij waren flexibiliteit en doorzettingsvermogen een vereiste.

One Stop Solutions

SPE biedt haar cliënten een one stop solution door ondersteuning vanaf het eerste idee tot aan de oplevering vanuit vier disciplines:

Engineering: ontwerp, projectmanagement en/of installatie.

Hybrigrass: na een langjarige ontwikkeling is de grasmat van de toekomst geboren. Een innovatie in de sportveldenbranche voor clubs die geen kunstgras meer willen. Hybrigrass is een vezelversterkt natuurgrassysteem. Er wordt dus gespeeld op natuurgras. Rubbergranulaat korrels of andere niet natuurlijke invulmaterialen zijn op een Hybrigrass veld niet nodig. 

Sports Pitch Hydro: ontwerp en realisatie van drainagesystemen, beregeningssystemen, veldverwarming en veldbeluchting.

Consultancy: onafhankelijke technische expertise en  probleemoplossing bij bestaande projecten.

Sports Pitch Engineering | Ontwerp en projectmanagement

Elk ontwerp is maatwerk en wordt uitgevoerd naar de wensen en eisen van de klant met inachtneming van de geldende regelgeving van overkoepelende organisaties. SPE gaat altijd uit van wetenschappelijk vastgestelde principes, de locale omstandigheden en gebruikt zoveel als mogelijk lokaal beschikbare bouwmaterialen. Ieder SPE ontwerp is realistisch uitgevoerd ten gunste van de eindgebruiker.

Om klanten ook daadwerkelijk te ondersteunen en niet alleen in het voorbereidende traject, kunnen de ingenieurs van SPE worden ingezet als project manager bij de realisatie. Zowel voor ontwerpen van SPE zelf als ook het begeleiden van de uitvoering van externe ontwerpen is het mogelijk SPE in te schakelen. Recentelijk zijn een aantal grote atletiekbaan constructies op dergelijke basis uitgevoerd tot volle tevredenheid van de klant.

Naar 25 jaar ervaring

Specialistische installatie

SPE heeft met haar innovatieve karakter een aantal specialistische uitvoeringstechnieken ontwikkeld die onder de vlag van SPE worden aangeboden aan de markt:
- Herbezodingen van (stadion) velden waarbij een grasmat kan worden vervangen binnen 24uur en het daarna direct bespeelbaar is.
- Ontwikkeling en uitvoering van XtraGrass installaties en met name de cultuurtechnische inbreng om bestaande velden tegen een gering budget geschikt te maken voor een dergelijk hybride grassysteem.
- Installatie van het veldafdeksystemen voor evenementen anders dan voor sport, ter bescherming van het speelveld.
- Ontwikkeling van mobiele sportvloeren voor voetbal en atletiek.

Naar Algemene Voorwaarden

Onderhoud | advies | training

SPE heeft binnen haar gelederen en netwerk een aantal gerenommeerde specialisten die via seminars, cursussen en beschikbaar stellen van stage plaatsen, hun kennis en kunde overbrengen op de nieuwe generatie sportveldbeheerders. Ook internationaal traint SPE in opdracht van onder andere FIFA een aantal fieldmanagers en groundsmen om de kwaliteit van de sportfaciliteiten in Afrika en Azië op termijn te verbeteren.

Trouble shooting
Geen brug is te ver voor SPE als het gaat om het oplossen van problemen of het pro actief mee denken met de klant om potentiële obstakels uit de weg te gaan. Creatieve oplossingen voor niet alledaagse problemen is iets waar SPE raad mee weet. Doordat de ingenieurs van SPE wereldwijd opereren en tijdens hun werkzaamheden vaak naar creatieve en niet alledaagse oplossingen moeten zoeken, is dit een tweede natuur geworden, waarvan de klant kan profiteren.

Naar contact

Innovatie

Sleutel element van Sports Pitch Engineering’s (SPE) strategie is het constant verbeteren van onze service door te investeren in onderzoek en ontwikkeling. SPE heeft nauwe banden met gerenommeerde onderzoeksinstituten als STRI in het Verenigd Koninkrijk, University of Tennessee in de Verenigde Staten en ECN in Nederland. Daarnaast staan de SPE ingenieurs garant voor de ontwikkeling van specialistische apparatuur voor niet alledaagse uitdagingen op projecten.
SPE ingenieurs zijn pioniers geweest op het gebied van;
• Onderzoek naar Plant Assimilatie Licht systemen in stadions.
• Onderzoek naar en implementatie van “licht gewicht” bodemprofielen voor de schuifveld
constructies van Gelredome en Arena Auf Schalke.
• Ontwikkeling van ‘big roll’ herbezodingstechnieken en daarbij horende apparatuur.
• Ontwikkeling van veldverwarmingssystemen en optimalisatie van computer modellen voor
een duurzamer gebruik van energie.
• Ontwerp van specifieke ‘slimme’ automatische beregeningssystemen voor stadions.
• Ontwikkeling van hybride grassystemen ter verhoging van de bespelings capaciteit.
• Ontwikkeling van een demontabele IAAF gecertificeerde atletiekbaan constructie.

Meer lezen

PARTNER IN SPORTS PITCH ENGINEERING | DRAINAGE | IRRIGATION

Voetbalvelden

Golfcourses

Atletiekbanen

RECENTE PROJECTEN

VOETBAL | Charlton Athletic 

Ontwerp en aanleg van 14 velden: 4 kunstgras en 10 natuurgras.

ATLETIEK | Lornah Kiplagat Sports Academy | Kenia

Ontwerp en aanleg kunststof atletiekbaan.

GOLF | Zuid-Limburgse Golfclub Wittem

Installatie XtraGrass backtee.

PROJECTEN IN BEELD


One Stop Shop at Sports Pitch Engineering

06 - 41 71 78 20

info@sports-pitch-engineering.com