Three steps to success

Sports Pitch Engineering (SPE) is een innovatief speler op de nationale golfbaan (re)constructie markt. Wij bieden een aantal interessante oplossingen aan de beheerders en besturen van golfbanen. Door de toename van het aantal renovaties van delen van de golfbanen neemt de vraag toe naar het weer onmiddellijk in bespeling nemen van die gedeelten van de baan. Hier kan SPE met haar kennis en technieken speciale graszoden leveren en installeren, passend bij de bodemkundige situatie van uw baan.

Daarnaast ziet SPE een kans voor toepassing van hybride gras oplossingen voor de meest intensief gebruikte gedeeltes van de baan waar schade aan het gras ieder jaar weer een probleem is. Hierbij valt te denken aan tee's, foregreens, intensief betrede paden en doorgangen.
SPE heeft binnen haar gelederen een aantal specialisten die ruime ervaring hebben met de aanleg van golfbanen en een goede perceptie van de wensen en eiasen van golfbaan architecten. Wij kunnen de ontwerpen vertalen naar de constructie van bijvoorbeeld kunstgras putting greens en kunstgras oefenholes.

Hybride gras voor golf

Hybride gras is een met kunstgras vezels versterkte natuurgras constructie welke bij uitstek geschikt is voor gebruik op intensief bespeeld en/of betreed natuurgras. Denk hierbij aan tee's en foregreens maar ook bijvoorbeeld aan paden welke vanuit golftechnische aspecten niet verhard of halfverhard kunnen worden uitgevoerd.
Hybride gras kan in situ worden geïnstalleerd op een typische tee of foregreen opbouw en ingestrooid met toplaag mengsel. Daarna wordt het ingezaaid en behandeld als een normale natuurgras toplaag. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde hybride gras systemen voor te bereiden op onze graszoden kwekerij en als zode te installeren waardoor het vrijwel direct bespeelbaar of betreedbaar is.

Het grote voordeel van een hybride gras toplaag is dat nadat het natuurgras bestanddeel van de grasmat is weggespeeld de kunstgrasvezel zorgt voor additionele stabiliteit van de toplaag. Tevens blijft het geheel groen en verbetert daarmee de esthetische waarde. Bijkomend voordeel van hybride gras is dat de kunstgrasvezel de groeipunten van het gras beschermen en het natuurgras zich weer snel zal herstellen.

Kunstgras Greens

Kunstgras putting greens van Sports Pitch Engineering (SPE) zijn niet te onderscheiden van natuurgras. SPE maakt gebruik van geavanceerde kunstrgasvezels verwerkt tot een perfect bespeelbaar oppervlak, waarvan de hardheid kan worden aangepast aan de wensen van de klant. SPE kan tevens een uitdagend green ontwerp verzorgen middels ons netwerk van geaccrediteerde golfbaan architecten. Op basis van het golftechnische ontwerp wordt een gedetailleerd technisch ontwerp verzorgd voordat met de uitvoering wordt gestart.

De opbouw van een kunstgras putting green bestaat uit een drainzand onderbouw welke wordt voorzien van een intensief drainage systeem van geperforeerde drainagebuizen. Hierop wordt laagsgewijs een sporttechnische laag aangebracht van gebroken lavasteen conform SPE specificaties.
Na het fijn profileren van de lava onderbaan wordt een schokdempende laag van polyurethaan foam, aangebracht om uiteindelijk de juiste demping te verkrijgen in het kunstgras systeem. Tenslotte installeren de specialisten van SPE de kunstgras toplaag voor green en fringe. Hierbij heeft de klant de keuze uit een aantal varianten welke in detail zullen worden besproken in het voortraject.

Projecten

SPE installeerde onder meer een hybride grassysteem op backtee's van Zuidlimburgse Golf Club Wittem en legde een kunstgras putting green met drainagesysteem aan op de Twentsche Golfclub te Delden.
Wij stimuleren de golfbaan markt om gebruik te maken van hybride grassystemen. De Zuidlimburgse Golf en Country Club Wittem ondergaat momenteel een meerjarige reconstructie en heeft als eerste baan in Nederland de stoute schoenen aangetrokken. De baan is gelegen in het prachtige heuvelachtige en beboste landschap van Limburg. Juist de locatie in het bos baart de club zorgen met betrekking tot de grasgroei- en ontwikkeling op hun tee's. In het algemeen zijn de tee boxen omringd door grote eiken en beuken welke voor aanzienlijke schaduw zorgen. Door het aanbrengen van het hybride grassysteem op de tee's zal de bespeelbaarheid en het aangezicht voor de langere termijn te waarborgen zijn.

Timelaps Twentsche Golfclub

RECENTE PROJECTEN

Twentsche Golfclub | Delden

Ontwerp en aanleg kunstgras putting green.

Zuid-Limburgse Golfclub Wittem

Aanleg XtraGrass Backtee.

REALISATIE IN BEELD

One Stop Shop at Sports Pitch Engineering

06 - 41 71 78 20

info@sports-pitch-engineering.com