Sports Pitches

Sports Pitch Engineering (SPE) is gespecialiseerd in ontwerp, projectmanagement en installatie van sportvelden. SPE opereert wereldwijd voor een klantenkring variërend van atleten, aannemers, sportverenigingen, overheden, sportbonden tot onderzoeksinstellingen.

Naast het gebruik van gedegen vakkennis en uitvoeringservaring is SPE met name bekend om haar flexibiliteit en snelle responstijd. Het SPE team heeft in de afgelopen 15 jaar onder hoge druk meegewerkt aan het (mede) aanleggen van grote evenementen zoals de Champions League finales. Hierbij waren flexibiliteit en doorzettingsvermogen een vereiste.

Rob de Heer is directeur en oprichter van SPE en heeft als cultuurtechnisch ingenieur in de natuurgras branche gedurende ruim 25 jaar overal ter wereld kennis en ervaring opgedaan. Rob heeft een reputatie ontwikkeld waarbij kwaliteit en snelheid voorop staan. Daarnaast is Rob telkens intensief betrokken bij de constructie en het management van vele projecten variërend van locale sportvelden tot aan het hoogste professionele niveau.

Naar Hybrigrass
One Stop Solutions

SPE biedt haar cliënten een one stop solution door ondersteuning vanaf het eerste idee tot aan de oplevering conform ons gedetailleerde stappenplan. Nevenactiviteiten voor SPE zijn onder andere inschakeling als technisch expert bij gerezen problemen (trouble shooting), opleiding van technisch specialisten alsmede het ontwikkelen van specialistische uitvoeringstechnieken.

Een goed sportveld heeft drie belangrijke ingrediënten: de juiste bodemopbouw, een afgestemd watermanagement en de keuze van het juiste grassysteem. SPE integreert deze ingrediënten in een one stop solution, waarbij de wensen van de opdrachtgever en de omgevingsfactoren centraal staan.

SPE is distributeur en installateur van hybride gras systemen, waarbij bespelingscapaciteit significant kan worden verhoogd terwijl er - qua beleving - op natuurgras kan worden gespeeld.


Naar Sports Hydro
Ontwerp en projectmanagement

Elk ontwerp is maatwerk en wordt uitgevoerd naar de wensen en eisen van de klant met inachtneming van de geldende regelgeving van overkoepelende organisaties. SPE gaat altijd uit van wetenschappelijk vastgestelde principes, de locale omstandigheden en gebruikt zoveel als mogelijk lokaal beschikbare bouwmaterialen. Ieder SPE ontwerp is realistisch uitgevoerd ten gunste van de eindgebruiker.

Om klanten ook daadwerkelijk te ondersteunen en niet alleen in het voorbereidende traject, kunnen de ingenieurs van SPE worden ingezet als project manager bij de realisatie. Zowel voor ontwerpen van SPE zelf als ook het begeleiden van de uitvoering van externe ontwerpen is het mogelijk SPE in te schakelen. Recentelijk zijn een aantal grote atletiekbaan constructies op dergelijke basis uitgevoerd tot volle tevredenheid van de klant.

Naar 25 jaar ervaring
Specialistische installatie

SPE heeft met haar innovatieve karakter een aantal specialistische uitvoeringstechnieken ontwikkeld die onder de vlag van SPE worden aangeboden aan de markt:
- Herbezodingen van (stadion) velden waarbij een grasmat kan worden vervangen binnen 24uur en het daarna direct bespeelbaar is.
- Ontwikkeling en uitvoering van XtraGrass installaties en met name de cultuurtechnische inbreng om bestaande velden tegen een gering budget geschikt te maken voor een dergelijk hybride grassysteem.
- Installatie van het veldafdeksystemen voor evenementen anders dan voor sport, ter bescherming van het speelveld.
- Ontwikkeling van mobiele sportvloeren voor voetbal en atletiek.

Naar Algemene Voorwaarden
Onderhoud | advies | training

SPE heeft binnen haar gelederen en netwerk een aantal gerenommeerde specialisten die via seminars, cursussen en beschikbaar stellen van stage plaatsen, hun kennis en kunde overbrengen op de nieuwe generatie sportveldbeheerders. Ook internationaal traint SPE in opdracht van onder andere FIFA een aantal fieldmanagers en groundsmen om de kwaliteit van de sportfaciliteiten in Afrika en Azië op termijn te verbeteren.

Trouble shooting
Geen brug is te ver voor SPE als het gaat om het oplossen van problemen of het pro actief mee denken met de klant om potentiële obstakels uit de weg te gaan. Creatieve oplossingen voor niet alledaagse problemen is iets waar SPE raad mee weet. Doordat de ingenieurs van SPE wereldwijd opereren en tijdens hun werkzaamheden vaak naar creatieve en niet alledaagse oplossingen moeten zoeken, is dit een tweede natuur geworden, waarvan de klant kan profiteren.

Naar contact
Innovatie

Sleutel element van Sports Pitch Engineering’s (SPE) strategie is het constant verbeteren van onze service door te investeren in onderzoek en ontwikkeling. SPE heeft nauwe banden met gerenommeerde onderzoeksinstituten als STRI in het Verenigd Koninkrijk, University of Tennessee in de Verenigde Staten en ECN in Nederland. Daarnaast staan de SPE ingenieurs garant voor de ontwikkeling van specialistische apparatuur voor niet alledaagse uitdagingen op projecten.
SPE ingenieurs zijn pioniers geweest op het gebied van;
• Onderzoek naar Plant Assimilatie Licht systemen in stadions.
• Onderzoek naar en implementatie van “licht gewicht” bodemprofielen voor de schuifveld
constructies van Gelredome en Arena Auf Schalke.
• Ontwikkeling van ‘big roll’ herbezodingstechnieken en daarbij horende apparatuur.
• Ontwikkeling van veldverwarmingssystemen en optimalisatie van computer modellen voor
een duurzamer gebruik van energie.
• Ontwerp van specifieke ‘slimme’ automatische beregeningssystemen voor stadions.
• Ontwikkeling van hybride grassystemen ter verhoging van de bespelings capaciteit.
• Ontwikkeling van een demontabele IAAF gecertificeerde atletiekbaan constructie.

Meer lezen

Share

PARTNER IN SPORTS PITCH ENGINEERING | DRAINAGE | IRRIGATION
Voetbalvelden
Golfcourses
Atletiekbanen
RECENTE PROJECTEN
Charlton Athletic FC

Ontwerp en aanleg van 14 velden: 4 kunstgras en 10 natuurgras.

Lornah Kiplagat Sports Academy | Kenia

Ontwerp en aanleg kunststof atletiekbaan.

Zuid-Limburgse Golfclub Wittem

Installatie XtraGrass backtee.

Share

PROJECTEN IN BEELD

One Stop Shop at Sports Pitch Engineering

06 - 41 71 78 20

info@sports-pitch-engineering.com