Sports Hydro is born!
Drainage & beregening oplossingen

Logische oplossingen in drainage, beregening, wateropslag en veldverwarming voor sportvelden. Met deze oplossingen is de 'One Stop Shop' van SPE compleet. Het ontzorgen van onze klanten is voor ons vanzelfsprekend. Met de geboden totaaloplossing van SPE ligt de gehele realisatie van sportvelden, golfbanen en atletiekbanen volledig in één hand. Dat werkt efficiënt en voorkomt onnodige discussies tijdens de realisatie tussen verschillende aannemers.

Concreet kunt u bij Sports Hydro terecht voor het ontwerp en de realisatie (in eigen beheer) van:
- volledig automatische beregeningssystemen (Perrot)
- SH veldverwarmingssystemen
- geïntegreerde SH drainagesystemen
- wateropslagsystemen.

De systemen van Sports Hydro kunnen worden aangelegd in nieuwe maar ook in bestaande sportvelden. Meer weten? Neem contact met ons op. Aan de hand van diverse gerealiseerde projecten bespreken we de vele mogelijheden. Mede op basis van uw wensen wordt een projectadvies op maat samengesteld.

Meer lezen
Nieuw trainingscentrum voor Charlton AFC

Sports Pitch Engineering heeft de opdracht gekregen voor het veldontwerp en de constructie voor het nieuwe trainingscomplex van Charlton Athletic Football Club in Londen. De CAFC Training Ground zal in de komende 20 maanden totaal vernieuwd worden tot een "state of the art" trainingscomplex.
Het project bestaat uit de volledige realisatie van 4 kunstgrasvelden ten behoeve van de CAFC Academy en Community Trust. Tevens zal het eerste team een nieuw hybride grassysteem krijgen vergelijkbaar met het veld dat door SPE in het stadion The Valley is geïnstalleerd. Ter completering worden nog 6 natuurgras velden gereconstruceerd.

Speciale aandacht wordt besteed aan het aanleggen van een 'water harvesting' systeem op het complex waarbij al het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt voor beregening van de velden. Het gebied in Zuidoost Londen staat bekend om zijn terugkerende droogte in de zomer door de kalkhoudende bodem. Door te voorzien in een eigen waterreservoir zal deze oplossing de club langdurig het gewenste kwaliteitsniveau garanderen.

Naar timelapse
Singapore National Stadium

Sports Pitch Engineering specialisten hebben Australische hoofdaannemer HG Sports Turf bijgestaan in het Singapore National Stadium. Herbezoding specialisten van SPE zijn ingevlogen om mee te werken binnen het team van internationale specialisten bij het verleggen van Eclipse Stabilised Turf. Direct na de openingsceremonie van de South East Asia Games werd begonnen met het installeren van deze hybride grasmat. De graszoden waren al gedurende een jaar gekweekt op een speciaal daarvoor ingerichte kwekerij iets buiten Singapore en in 'Big Roll' formaat geoogst.
De installatie van het nieuwe speelveld is in twee dagen gerealiseerd, op tijd voor de eerste atletiek wedstrijden van de SEA Games 2015.

Naar film Singapore National Stadium
Hybrigrass op backtees
Golfclub Wittem

Sports Pitch Engineering stimuleert al enige tijd de golfbaan markt om gebruik te maken van hybride grassystemen. De Zuidlimburgse Golf en Country Club Wittem ondergaat momenteel een meerjarige reconstructie en heeft als eerste baan in Nederland de stoute schoenen aangetrokken. De baan is gelegen in het prachtige heuvelachtige en beboste landschap van Limburg. Juist de locatie in het bos baart de club zorgen met betrekking tot de grasgroei- en ontwikkeling op hun tee's. In het algemeen zijn de tee boxen omringd door grote eiken en beuken welke voor aanzienlijke schaduw zorgen. Door het aanbrengen van het hybride grassysteem op de tee's zal de bespeelbaarheid en het aangezicht voor de langere termijn gewaarborgd zijn.

Naar Golfcourses van SPE
PARTNER IN SPORTS PITCH ENGINEERING | DRAINAGE | IRRIGATION
Voetbalvelden
Golfcourses
Atletiekbanen
RECENTE PROJECTEN
Charlton Athletic FC

Ontwerp en aanleg van 14 velden: 4 kunstgras en 10 natuurgras.

Lornah Kiplagat Sports Academy | Kenia

Ontwerp en aanleg kunststof atletiekbaan.

Zuid-Limburgse Golfclub Wittem

Installatie XtraGrass backtee.

Share


One Stop Shop at Sports Pitch Engineering

06 - 41 71 78 20

info@sports-pitch-engineering.com